Van Hasselt Onderwijsadvies

DOE MEE MET HET LEUKSTE VLOGPROJECT VAN NEDERLAND 

Wat is de achterliggende gedachte van vloggers? Je leerlingen duiken in de wereld van vloggen en Youtube. Met deze kennis gaan ze zelf aan de slag om een (kunst) zinnige vlog te maken. Social Schools werkt bij dit vlogproject samen met Lot’s Foundation. Lot wil kinderen, waar dan ook ter wereld, vertellen wat hun rechten zijn. De vlogs gaan over thema’s zoals het recht op bescherming tegen mishandeling, privacy, vrije tijd of meningsuiting. Je werkt tegelijkertijd aan mediawijsheid en burgerschap.

Download hieronder de flyer of stuur een mail naar ivo.wouters@socialschools.nl
Lot's Foundation

Lot's Foundation helpt jongeren hun verhaal te vertellen. Hiervoor is Lot in het leven geroepen, een nieuwsgierig en innemend meisje van 12 die kinderrechten laat zien door de ogen van kinderen. 

Menno van Hasselt helpt Lot tot leven met partners binnen onderwijs, media, kunst en cultuur. Op een creatieve manier worden kinderen met elkaar in aanraking gebracht. Zodat ze ontdekken wat hun rechten zijn en hoe ze hieraan betekenis kunnen geven. Want kinderen zijn de toekomst! 

Benieuwd hoe je Lot je school in kunt halen en op een speelse en boeiende wijze met Lot kunt werken aan burgerschapsdoelen? Neem dan contact met me op!

Bezoek de website van Lot's Foundation om meer te lezen over de verschillende projecten.